Ta jed je bila optimizirana za 15 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Zmešajte zmlete orehe in 100 g sladkorja, nato pa začnite razporejati po pekaču: 2 sloja testa, nato mešanico sladkorja in orehov in tako naprej, dokler ne napolnite pekača. Baklavo narežite na kocke ali trikotnike.
V majhni posodi stopite olje in margarino, nato prelijte narezano baklavo in jo pustite stati približno 10 minut, da vpije maščobo.
Baklavo pecite na 180 stopinjah, da postane zlato zapečena.
Iz mešanice vode, sladkorja in soka dveh limon naredite preliv za baklava in ga, od trenutka ko zavre, kuhajte na majhnem ognju še 7 do 10 minut.
Ohlajeno baklavo prelijte s prelivom in pustite, naj še malo postoji.
Napišite svoje mnenje