Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Piščančje fileje zmešajte z žličko oljčnega olja, nato jih po okusu potresite s koriandrom, origanom, soljo in poprom. Meso narežite in nataknite na palčke.
Paradižnik in sesekljan česen dajte v aluminijasto folijo. Dodajte žličko olivnega olja ter ščepec soli in popra. Zavijte in zaprite.
Na žar položite aluminijasto vrečko z nabodali. Občasno aluminijasto vrečko stresite in obračajte nabodala, dokler piščanec ni pečen (približno 10 minut). Tik preden jih odstranite z žara, nabodala prelijte z žlico limoninega soka.
V večjo skledo dajte nasekljano solato, mlado čebulo in 2 žlički limoninega soka ter po okusu začinite s poprom in soljo. Poleg tega lahko na žaru spečete nekaj žemljic, ki jih lahko namažete z jogurtom in nato napolnite s piščancem, paradižnikom in solato.
Napišite svoje mnenje