Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Bučke narežite po dolžini na tanke trakove in jih opecite na žaru. Prepražite na drobno nasekljan česen in ko zarumeni, dodajte mleto meso.
Meso dobro prepražite, začinite in dodajte paradižnikov sok. Na rahlem ognju naj se kuha še 5-10 minut.
Vse sestavine naložite v pekač in sicer najprej omako, sloj bučk in tako izmenično, dokler ne porabite vseh sestavin, vendar naj bo zgornji sloj iz bučk.
Na vse skupaj položite še sloj tanko narezanih rezin mocarele in na vrhu izdatno posujte z naribanim parmezanom. Če pri roki nimate sveže bazilike lahko v omako dodate posušeno baziliko, tretja možnost, ravno tako okusna, 2 žlički pesta iz bazilike.
Postavite v pekač in zapecite do zlato rumene barve.
Napišite svoje mnenje