Ta jed je bila optimizirana za 5 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Fižol dajte v lonec, ga prelijte s hladno vodo in zavrite.
Fižol odcedite in ga zalijte z vrelo vodo in kuhajte, dokler se ne zmehča, a ne razkuha. Nato ga ponovno odcedite.
Medtem ko se fižol kuha, na delu olja prepražite čebulo in dodajte sol, poper in mleto papriko po okusu.
Kuhan fižol in čebulo prepražite na preostanku olja. Dodajte malo vode. Vse skupaj še malo pokuhajte, dokler ne zavre.
Dodajte nasekljan česen in paradižnik ter dajte v ognjevarno posodo, ki ste jo predhodno namazali z oljem.
Fižol bo lepo zapečen po 30 minutah peke v pečici, ki ste jo ogreli na 200 stopinj.
Napišite svoje mnenje