Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Opran fižol dajte v lonec, zalijte ga z vodo in pustite stati preko noči.
Zjutraj fižol odcedite, zalijte s svežo vodo in postavite na štedilnik da zavre.
Nato odlijte vodo in zalijte s svežo ter postavite na štedilnik, kjer naj se fižol počasi kuha.
Fižol naj se kuha približno dve uri, dokler ni povsem mehak. Približno na polovici dodajte na drobno narezan korenček in suho meso.
Pred koncem kuhanja pripravite prežganje: na drobno nasekljajte čebulo in jo v ponvi prepražite na malo olja. Dodajte moko, mleto paprika in MAGGI magijo okusa. Pražite toliko časa, dokler moka ne spremeni barve in se ne spoji z maso.
V fižol dodajte prežganje, poprajte in vse dobro premešajte. Lonec pokrijte in kuhajte še 5-10 minut.
Napišite svoje mnenje