Ta jed je bila optimizirana za 6 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Stisnite eno limono, druge 4 pa prerežite na polovico in pustite za kasneje.
V možnarju zmešajte limonin sok, česen, svež in ingver v prahu, koriander in med ter dodajte oljčno olje, dokler ne dobite goste paste.
Nastalo pasto razporedite po kosu piščanca in dobro vtrite v meso. Najbolje bi bilo, da piščanca v tej omaki pustite, da se marinira čez noč.
Pečico segrejte na 190 stopinj. Preostale limone nasekljajte na majhne koščke (skupaj z lupino).
V ponev vlijte oljčno olje in ga segrejte na štedilniku. Piščancu odstranite marinado, začinite in položite v ponev, tako da je koža na spodnji strani. Pecite toliko časa, da se koža obarva, nato piščanca postavite v pečico.
Dodajte nasekljano limono in premešajte, da se namoči v olju. Zdaj piščanca obrnite tako, da je koža na vrhu.
Pekač postavite v pečico za 30-40 minut. Redno preverjajte, saj se med zlahka zažge. Jed je pripravljena, ko je piščanec zlato rjave barve in malce lepljiv. Pustite stati 5 minut, nato servirajte.
Napišite svoje mnenje