Ta jed je bila optimizirana za 4 obroki. Količina in čas bo morda treba spremeniti. Tukaj lahko najdete več informacij o prilagojenih velikostih porcij:
Če se količine povečajo, se lahko čas kuhanja podaljša, zato poglejte še enkrat. Sprva uporabljajte vodo in začimbe, po potrebi jih dodajte več.
Pečico segrejte na 200 stopinj.
Jajčevce narežite na tanke liste. Posolite jih in pustite 20 minut, da spustijo vodo, nato jih obrnite in še drugo stran posujte s soljo ter ravno tako pustite stati 20 minut. Rezine obrišite s papirnatimi brisačami.
Na srednje močnem ognju segrejte ponev in vanjo dodajte olje. Prepražite česen, nato dodajte čebulo in origano. Začinite z MAGGI magijo okusa ter popoprajte. Pražite, dokler čebula ne postekleni. Dodajte paradižnikovo mezgo in kuhajte, dokler ne zavre.
V srednji veliki skledi zmešajte parmezan, jajce in peteršilj. Po okusu začinite s soljo in poprom.
V veliko ognjevarno posodo vlijte tanko plast pripravljene paradižnikove omake, nato plast jajčevcev, nato plast mešanice ricotte in nato plast sira mocarela. Ponavljajte plasti v tem vrstnem redu, dokler ne napolnite posode. Po zadnji plasti jajčevcev prelijte paradižnikovo omako, in položite mocarelo in parmezan.
Pekač pokrijte z aluminijasto folijo in pecite v pečici 35 minut.
Okrasite s preostalim peteršiljem in postrezite gostom. Dober tek!
Napišite svoje mnenje